Ιατρικό προσωπικό

Ιατρικό προσωπικό

Dr. Ευγένιος Φιλίππωφ / Ειδικός Ακτινολόγος

Ο Ευγένιος Φιλίππωφ είναι ειδικός ακτινολόγος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Minsk, με μακρόχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στην επεμβατική ακτινολογία και τις παθήσεις του μαστού και του προστάτη.

Έχει αποφοιτήσει από τη Ιατρική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης του Minsk, πρωτεύουσας της Λευκορωσίας.

Ήταν ο πρώτος ιατρός που άρχισε να εφαρμόζει μέθοδο αγγειοπλαστικής στα αγγεία του εγκεφάλου στην Λευκορωσία στην αρχή της δεκαετίας του ’80 μετά από εκπαίδευση στο Κεντρικό Ινστιτούτο Νευροχειρουργικής της Σοβιετικής Ένωσης Burdensko στη Μόσχα και στο Ινστιτούτο Polenov στην Αγία Πετρούπολη.

Το 1982 διευθύνει το ακτινολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης του Minsk και το 1983 του δίδεται ομόφωνα από το επιστημονικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου ο τίτλος του επίκουρου καθηγητή στην έδρα της Ακτινολογίας, όπου και εργάζεται για αρκετά χρόνια.

Από το 1991 αρχίζει να εργάζεται στην Ελλάδα.

Για είκοσι και πλέον χρόνια είναι διευθυντής του ακτινολογικού εργαστηρίου του Ιατρικού Κέντρου της EXPRESS SERVICE στη Θεσσαλονίκη και κατά την 6ετία 2000 – 2006 είναι διευθυντής του ακτινολογικού εργαστηρίου της κλινικής “Άγιος Λουκάς”.

To 2006 ειδικεύεται στην Ακτινολογική ακαδημία “Peninsula” στο Ηνωμένο βασίλειο.

Σήμερα είναι υπεύθυνος ιατρός του ακτινολογικού εργαστηρίου της κλινικής «Κυανός Σταυρός».

Εχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού, (κυρίως στις ΗΠΑ και την Ρωσία), αλλά και σε πληθώρα ελληνικών.

Η φήμη του υποστηρίζεται από τις έγκυρες διαγνώσεις και ιατρικές του πράξεις .

Κατά την επίσκεψη του ρώσου προέδρου Βλαντιμήρ Πούτιν στην Ελλάδα και το Αγιο Όρος ήταν ο βασικός οργανωτής της ιατρικής του υποστήριξης.

Εδώ και δεκαετίες προσφέρει στους μοναχούς του Αγίου Όρους τις γνώσεις και τη φροντίδα του.

Συμμετέχει σταθερά στα Ευρωπαικά και Παγκόσμια συνέδρια ακτινολογίας και είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Υπερήχων.

Επιπλέον διατελεί ως μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Comments are closed.